To jest pomysł na wykorzystanie klopsów. czasami zrobimy za dużo i nie chcemy kolejny dzień jeść z ziemniakami. Fajny pomysł na kolację lub lunch do pracy. 

naleśniki z mięsem

Klopsy smażone z poprzedniego dnia. Jeśli nie macie klopsów z poprzedniego dnia to usmażcie świeże.  Wszystkie składniki na klopsy wymieszać razem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować klopsy. Smażyć na patelni z odrobiną oleju. Smażyć około 2-3 minut z jednej strony i 2-3 minut z drugiej strony. Klopsy muszą się przesmażyć i nabrać koloru.

Przygotowanie naleśników – wszystkie składniki na naleśniki wymieszać razem. Musi powstać gładka jednolita masa. Na rozgrzaną patelnię wylać część ciasta, rozprowadzić ciasto na całej patelni. Smażyć tak długo aż naleśnika da się przewrócić na drugą stronę. Drugą stronę smażyć już chwileczkę, kilka sekund. Delikatnie natłuścić patelnię przed smażeniem każdego naleśnika.

naleśniki

Przygotowanie pasty z awokado – awokado przeciąć na pół, wyjąć pestkę. Za pomocą dużej łyżki wydrążyć miąższ. Podusić miąższ widelcem, dodać posiekaną chilli i sok z cytryny. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Przygotowanie warzyw – sałatę porwać na mniejsze kawałki, ogórka pokroić w plasterki, pomidorki przekroić na pół. Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka. Wszystko delikatnie wymieszać. Skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem.

Składanie – klopsy podgrzać w mikrofali, to samo zrobić z naleśnikami. Na ciepły naleśniki rozłożyć sałatkę, pokrojone klopsy, pastę z awokado. Zawinąć i natychmiast podawać.

Smacznego