Jest to bardzo prosty i szybki przepis, czasami szukamy szybkiego pomysłu na obiad. Naleśniki w takiej postaci są bardzo dobre.

Wytrawne naleśniki

Przepis na naleśniki zobacz tu Wytrawne naleśniki , można w tym przepisie na naleśniki ominąć chilli, jak nie lubicie za pikantne.

Nadzienie – pieczarki umyć osuszyć i pokroić drobno. Cebulę obrać i pokroić również bardzo drobno. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulkę i lekko obsmażyć. Do momentu aż zacznie nabierać złotego koloru. Dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem. Trzeba doprawić mocno, żeby nie było nijakie. ? Jak już cała woda wyparuje dodać potarty ser, wymieszać. Zostawić trochę sera do opsypania na górze.

Farsz rozłożyć na usmażonych naleśnikach i zwinąć. Formę wysmarować lekko masłem i rozłożyć na dnie naleśniki. Obsypać pozostałym serem . Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec około 10 minut.

Naleśniki z pieczarkami

U mnie wszystko było ciepłe więc ten czas był wystarczający. Jeśli np : : : naleśniki będą zimne to czas pieczenia przedłużyć o 5 minut, ale najpierw przykryć naczynie folią aluminiową, a pięć minut przed końcem odkryć.

Smacznego