Moja propozycja na dnie dla wegetarian. Zrobiła je moja synowa, smakowało wybornie. 

papryki faszerowane

Przygotowanie ryżu – do wrzącej, osolonej wody wsypać ryż i gotować do momentu aż ryż wchłonie wodę.  Wrzucić ryż do miski i dodać kukurydzę, potarte tofu, przecier pomidorowy, pokrojoną drobno cebulkę, pokrojone drobno suszone pomidorki, zioła. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

papryki faszerowane

Odciąć górę od papryk, wyciąć błonki. Farszem wypełnić papryki. Na górę położyć odcięte części od papryk.

Moja synowa upiekła to danie w specjalnym urządzeniu Airfryer, czyli gotowanie ciepłym powietrzem. Temperatura 180C, czas 20 minut. Super, polecam to urządzenie.

Pieczenie w piekarniku– nagrzać piekarnik do 180 C i piec 35-40 minut.

Danie super, polecam. Dziękuje Sylwunia.