Pyszna pieczeń idealna na imprezy lub jak kiełbasa na chleb.
Mięsa wrzucić do dużej miski.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć drobno pokrojoną na złoty kolor. Obsmażoną cebulę dodać do mięs. Dodać sos passata, sól, pieprz, bułkę tartą, żółtka. Jeśli lubicie bardziej ostre można dodać chilli w proszku do smaku. Dokładnie wszystko wymieszać.
Na stolnicy rozłożyć folię spożywczą, na folii rozłożyć plastry boczku wędzonego. Na środku rozłożyć połowę mięsa. Położyć wzdłuż rolady gotowane jajka na twardo, oczywiście obrane z łupinek. Na górę położyć pozostałe mięso. Zawinąć mięso w boczek, formując roladę. Pomóc sobie folią, zawinąć jak cukierek i wstawić do lodówki na dwie godziny.
Po dwóch godzinach odwinąć z foli i włożyć roladę do keksówki.
Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 45 minut, następnie przykryć i piec następne 20 minut.
Zostawić w keksówce do całkowitego ostudzenia pieczeni. Następnie wyjąć i pokroić w plastry. Podawać z sosem czosnkowym lub innym ulubionym. Również super jako ” kiełbasa” na chlebek.
Smacznego.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.