Polecam te pierniczki są pyszne. Już mam wszystkie zjedzone :). Wnuczka się mnie pyta czy jutro znowu będą 🙂

Do garnuszka dodać masło, miód, delikatnie podgrzewać do rozpuszczenia składników. Przestudzić. Sodę rozmieszać w jogurcie, odstawić. Żółtka i jajko dokładnie rozmieszać z cukrem. Do jajek dodać mąkę, kakao, przyprawę do piernika, sodę, przestudzone masło z miodem. Wszystko dokładnie wymieszać za pomocą miksera lub robota kuchennego.

Ciasto jest dość rzadkie i klejące. Wylać ciasto do worka i włożyć do lodówki na 3-4 godziny lub na całą noc.

Następnie ciasto podzielić na mniejsze kawałki i rozwałkować na grubość 3 milimetrów. Podsypać delikatnie mąką.  Wycinać ciastka.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia . Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 15 minut. Zostawić ciastka na blaszce aż ostygną.

Zimne ciastka polać lukrem.

Polecam ciastka są super.