Szybki pyszny obiad, sosik smaczny. Wystarczy kilka minut i gotowe. Cebula nadaje super smaku, danie jest bardzo bardzo dobre. Można podawać z makaronem lub ryżem.

Drób

Piersi indyka pokroić w 1 cm plastry, doprawić solą, cytrynowym pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i położyć plastry mięsa. Smażyć chwilkę z dwóch stron, muszą się zarumienić. Zdjąć mięso z patelni i wrzucić pokrojoną w piórka cebulę. Obsmażyć cebulę, aż stanie się miękka i złotawa.

Indyk

Wrzucić wszystko na patelnię, wlać śmietanę, zamieszać. Gotować na małym ogniu około 5 minut. Mięso powinno być miękkie.

Można też wyłożyć wszystko do naczynia żaroodpornego i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 20 minut.

Smacznego