Szybki i prosty obiad. Trzeba tylko kupić pastę ajvar. Ja zawsze mam kilka słoiczków w zapasie. Nadaje potrawie przepyszny smak. Polecam gorąco. jak chcecie możecie zmienić ajvar na inny ulubiony.
Piersi kurze umyć osuszyć i obtoczyć we wszystkich przyprawach. na dużej patelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulę na złoty kolor. Dodać piersi kurze, pieczarki i smażyć aż kurczak straci kolor surowizny. Dodać pastę ajvar i wymieszać.
Fasolę i ciecierzycę odcedzić i dodać do kurczaka, wlać wodę. Dodać przecier pomidorowy i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotować na małym ogniu 10 minut.
Podawać z makaronem lub ryżem lub bułeczkami.
Sos można zagęścić odrobiną mąki rozmieszaną w małej ilości wody. następnie wlać do gotującego się sosu, wymieszać i zagotować.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.