Szybki obiad dla zapracowanych, trzeba dodać pyszny.

Piersi kurze umyć, wysuszyć, rozbić. Każdy kawałek mięsa przyprawić solą i pieprzem.

Szpinak umyć odsączyć, na patelnię dodać łyżkę masła, wrzucić szpinak, serek i zmiażdżony ząbek czosnku. Smażyć tak długo,aż szpinak zmięknie i powstanie z niego „papka”

piersi kurze

Każdy płat mięsa posmarować szpinakiem i położyć kawałki mozzarelli.

roladki z krczaka

Zawinąć roladki, zabezpieczyć wykałaczkami żeby się nie rozwinęły. Jajka lekko ubić widelcem. Roladki obtoczyć w jajku i bułce tartej i położyć na rozgrzanej patelni. Smażyć na złoty powoli, żeby mięso było przesmażone.

zawijane piersi kurze ze szpinakiem

Pod koniec zwiększyć temperaturę, żeby ładnie zarumienić roladki. Podawać z frytkami albo z ziemniaczkami.

Smacznego