Polecam bardzo, są pyszne i delikatne. Umilą Wam poranek, śniadanko będzie pyszne. Z tej porcji wychodzi 15 placuszków.
Przygotowanie jabłek – jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub jak ja na tarce ze strony gdzie kroi plasterki. Można też pokroić w grube plastry.
Wykonanie – oddzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka, cukier, cukier waniliowy, proszek budyniowy, mąkę, proszek do pieczenia, mleko – zmiksować na gładką masę. Do tak przygotowanej masy dodać jabłka. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
Wykonanie w thermomix
- do naczynia miksującego dodać białka, nałożyć motylek, ubijać 3 minuty, obroty 3,5
- wyjąć ubite białka z naczynia, zdjąć motylek, dodać pozostałe składniki oprócz jabłek, zmiksować czas 1 minuta, obroty 5
- dodać jabłka i wymieszać już kopystką
- na koniec ubite białka, mieszamy kopystką bardzo delikatnie
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.