Zrobiłam je dzisiaj na obiad , super. Maliny powodują że są lekko kwaskowate, naprawdę pyszne.
Do naczynia miksującego wrzuć wszystkie składniki oprócz malin, dokładnie wymieszaj za pomocą robota kuchennego lub miksera. Masa ma konsystencję gęstej śmietany. Zostawić ciasto na 10 minut, żeby odpoczęło.
Dodać maliny i lekko wymieszać za pomocą łyżki.
Na patelni rozgrzać mocno olej, potem zredukować temperaturę do minimum. Wlać łyżką ciasto na patelnię , formując okrągłe placuszki. Ja użyłam krążków, ale to nie jest konieczne. Smażyć na małym gazie. Przewrócić dopiero wtedy gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki. Sprawdź czy są dobrze przepieczone, powinno się je smażyć z każdej strony od 1-2 minut.
Placuszki posypać cukier pudrem i polać sosem klonowym jak ktoś ma ochotę.
Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.