Bardzo szybkie do przygotowania, nic trudnego a smak super. Dzisiaj miałam dzieci na obiad , chciałam zrobić coś szybkiego ale i dobrego. Nieskromnie powiem udało się, smakowało 🙂
Polędwicę pokroić w 1 centymetrowe kawałki, lekko rozbić.
Przyprawić solą , pieprzem i oregano.
Rozgrzać masło na patelni i położyć polędwiczki. Smażyć na średnim gazie z dwóch stron 5 minut, albo aż będą przesmażone.
Mięso zdjąć z patelni, zostawić w ciepłym miejscu, żeby nie przestygło.
Na patelnię wylać śmietanę dodać pokruszony camembert, pokrojoną w drobne kawałki chilli, maggi, musztardę, smażyć na małym gazie aż ser się rozpuści. Dodać pokrojony koperek. Wszystko wymieszać.
Polędwiczki polać sosem, podawać z ziemniakami pieczonymi w piekarniku.
Szybko i smacznie . Polecam
tu-tusia
4 listopada, 2013 o 12:04
Ciekawie 🙂
ANETA
21 maja, 2015 o 20:32
ILE MUSZTARDY? 1,5 SŁOIKA? PROSZĘ O INFORMACJĘ.
kuchcik8
21 maja, 2015 o 20:42
Witam, już dopisałam, 1 1/2 łyżeczki. Pozdrawiam serdecznie.
ANETA
21 maja, 2015 o 21:31
DZIĘKUJĘ, W SOBOTĘ MAM GOŚCI. JUŻ WIDZĘ ICH ZADOWOLONE MINKI:)
kuchcik8
21 maja, 2015 o 21:33
Mam taką nadzieję. Życzę miłej zabawy.
KASIK
23 maja, 2015 o 08:33
CZY TO PROPORCJE NA JEDNĄ SZTUKĘ POLĘDWICY?
kuchcik8
23 maja, 2015 o 08:39
Witam , tak to była jedna polędwiczka, dosyć duża, pozdrawiam