Trochę z tym pracy, ale wyszły pyszne. Uwielbiam takie nadzienie z budyniem i truskawkami.

ciastka serowe

Ugotować budyń jak na opakowaniu, tylko z mniejszą ilością mleka ( 350ml )

ciasto francuskie

Twaróg zmielić, dodać mąkę , proszek do pieczenia i pokrojone masło. Szybko zagnieść ciasto na gładką masę. Wstawić ciasto do lodówki na całą noc. Następnego dnia rozwałkować ciasto do grubości 3 milimetrów i czterokrotnie poskładać ciasto jak kartkę, zawsze jeszcze rozwałkować po złożeniu tak, żeby się ciasto skleiło. Włożyć ciasto do woreczka i do zamrażarki  na kilka minut do schłodzenia. Nie wolno zapomnieć i zamrozić !!! Można schłodzić w lodówce, ale to zajęłoby dużo więcej czasu. Powtórzyć to 3-4 razy.

ciastka z truskawkami

Ciasto rozwałkować na kształt prostokąta i pokroić na równe kwadraty. Na każdym położyć łyżeczkę budyniu i pokrojone truskawki. Ciasto poskładać, a brzegi mocno przycisnąć.

ciastka z budyniem

Białka lekko ubić i posmarować nimi ciasteczka, obsypać cukrem.

kruche ciastka

Nagrzać piekarnik do 200C i piec ciastka 20 minut lub aż lekko nabiorą złotego koloru.

ciasto kruche z twarogiem

Dodatkowo można obsypać cukrem pudrem, gotowe. Są pyszne polecam.