Już nie wiem jak mam pisać, znowu pycha ??? 🙂 Nic innego nie mogę powiedzieć, ponieważ to jest naprawdę dobre. Przygotowanie niezwykle proste, a smak super.
Piersi indycze pokroić w paski, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz tymiankiem. Zamieszać, żeby przyprawy dokładnie pokryły mięso. Pokroić pieczarki w plasterki, cebulę w pół plasterki, ogórki w słupki.
Na patelnię dodać odrobinę oleju i wrzucić cebulkę. Smażyć, aż straci kolor surowizny. Dodać mięso i smażyć chwilkę, teraz już czas na pieczarki. Smażyć wszystko około 2 minut, mieszając co chwilkę. Obsypać mąką, zamieszać.
Dodać koncentrat pomidorowy, musztardę, wlać wino, zamieszać. Smażyć następne 30 sekund do minuty. Alkohol musi wyparować, a zostanie tylko aromat.
Wlać śmietanę, wrzucić ogórki, zamieszać. Podgrzewać kilka minut, mięso musi być przesmażone.
Podawać z ryżem lub makaronem. Można też serwować z chlebkiem lub bułkami.
Pychotka.
Małgosia
5 marca, 2017 o 20:56
„mniamowo” wygląda, zrobię na sobotę 🙂
Małgosia
12 marca, 2017 o 23:04
tak jak mówiłam -zrobiłam, wszystkim baaardzo smakowało, super danie na imprezę , zrobiłam z ryżem, POLECAM !!!!!!
Maria Gorlik
12 marca, 2017 o 23:23
Dziękuje, pozdrawiam
Bogumiła
23 września, 2017 o 13:35
Przed chwilą zrobiłam w/g przepisu.Ale pyszne ,ogórki dodały smaku.
Polecam.Naprawdę pyszne!!!!!!
Maria Gorlik
23 września, 2017 o 23:27
Dziękuje i pozdrawiam.
Bogusia
23 września, 2017 o 13:44
Pycha przed chwilą zrobiłam w/g przepisu.Ogórki dodały smaku.
Polecam .Naprawdę Pycha!!!!!!!!
Maria Gorlik
23 września, 2017 o 14:02
Cieszę się ogromnie że smakuje. Pozdrawiam serdecznie