Zachęcam do wypróbowania tego dania, bardzo smaczne. Polecam.
Piersi kurze umyć i osuszyć. Doprawić solą, pieprzem, tymiankiem,papryką ostrą i słodką. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić piersi kurze. Smażyć aż nabiorą złotego koloru. Podlać wodą do 1/2 wysokości mięsa, można podlać wywarem drobiowym. Jeśli dodacie wodę to dodać vegetę.
Marchewkę obrać i pokroić w plasterki i wrzucić do mięsa. Groszek dodać do mięsa. Posmakować i w razie potrzeby doprawić.
Gotować na małym gazie do miękkości mięsa i warzyw. Na koniec wlać śmietanę i obsypać posiekaną natką pietruszki.
Podawać z ryżem, makaronem, kaszą, kluseczkami lub ziemniakami.
Smacznego.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.