Wyszło przepyszne, mogę bez strachu Wam polecić. Bardzo aromatyczne i smaczne. Dla mojego wnusia oczywiście odłożyłam przed dodaniem chili.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, czosnek po obraniu drobno posiekać. W głębokiej patelni lub woku rozgrzać olej, wrzucić cebulkę. Smażyć aż cebulka straci kolor surowizny. Następnie dodać czosnek i smażyć kilka sekund. Wrzucić mięso, pokrojone drobno grzybki. Smażyć aż mięso lekko się zarumieni. Doprawić solą i pieprzem. Dodać papryki, suszone pomidory, grama masala, pomidory z puszki, groszek, kukurydzę i fasolkę. Wlać wodę, wymieszać. Wody wlać tyle żeby uzyskać odpowiednią konsystencję. Gotować 10 minut. Teraz dodać osączone kiełki fasoli, wymieszać. Sprawdzić smak w razie potrzeby doprawić do smaku.
Ugotować makaron. Odcedzić. Każdą porcję makaronu posypać potartym serem i polać sosem.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.