Uwielbiam takie rybki, super nadaje się na kolację, imprezy czy wigilię.
Pstrągi oczyścić, obciąć głowy, umyć. Każdego pstrąga doprawić solą, pieprzem, pociąć na mniejsze kawałki. Obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i smażyć ryby na średnim ogniu z dwóch stron. Tak długo, aż ryby będą przesmażone.
Włożyć usmażone ryby do naczynia w którym chcecie je podawać.
Na tą samą patelnię na której się smażyły ryby przygotować zalewę.
Zalewa – obsmażyć cebulę, musi zmięknąć, wlać 500 ml wody,Dodać przecier pomidorowy, listki laurowe, ziele angielskie, cukier,. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Jeśli będzie trochę za mało zalewy dolać trochę więcej wody i troszeczkę więcej octu.
Zalać ryby gorącą zalewą i odstawić. Na drugi dzień posmakować, czasami trzeba dolać jeszcze trochę octu, ponieważ ryba dużo wchłonie.
Polecam, te rybki są pyszne.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.