Bardzo dobre ciasto. Długo świeże i nic suche. Wszystkim smakowało, polecam.
Wykonanie ciasta – masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. na puszystą masę. Następnie dodawać po jednym jajku nie przerywając mieszania. Na koniec dodać mąkę, proszek budyniowy i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać ciasto.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Rozłożyć oczyszczone i suche porzeczki.
Przygotowanie kruszonki – wszystkie składniki zagnieść, formując dłońmi kruszonkę. Kruszonkę rozsypać na górze ciasta.
Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 40-45 minut.
Wykonanie ciasta w thermomix
- masło z cukrem i cukrem waniliowym wymieszać, czas 2 minuty, obroty 5
- zdjąć ciasto z boków naczynia
- mieszać obroty 5 i dodawać po jednym jajku w krótkich odstępach
- dodać mąkę, proszek budyniowy, proszek do pieczenia, wymieszać obroty 5, czas 2 minuty
- wyjąć ciasto z naczynia i rozłożyć na blaszkę
- Przygotowanie kruszonki, naczynie nie myć po cieście
- dodać wszystkie składniki, naczynie zamknięte, interwał, czas 1 minuta
- reszta jak wyżej
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.