Bardzo smaczne, kruche rogaliki. Najlepsze są tego samego dnia co są robione. Moja synowa je robiła a ja tylko podjadałam. Pycha.
Orzeszki lekko rozbić.
Do miski wrzucić mąkę, twaróg i pokrojone masło. Szybko wszystko zagnieść na jednolitą gładką masę. Włożyć ciasto do lodówki na co najmniej 4 godziny. Najlepiej jednak na całą noc.
Następnego dnia podzielić ciasto na mniejsze kawałki i rozwałkować ciasto w kształcie koła o średnicy 30 cm. Następnie podzielić na równe trójkąty. Na każdym rozsmarować masę kajmakową i obsypać orzeszkami. Zwijać rogaliki od dłuższego boku do środka.
Pieczenie – rozłożyć rogaliki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 20-25 minut.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.