Przygotowanie bardzo proste, smak bajeczka. Dosyć duża porcja z tego wychodzi, więc spokojnie na imprezy można ją przygotować.

rolada z wędzonego łososia

Makrelę oczyścić z ości i skóry i wrzucić do miski, dodać serek topiony i skórę z cytryny. Zmiksować za pomocą blendera na gładką masę.

Koperek posiekać drobno i dodać do masy. Śmietanę ubić i wymieszać razem z masą rybną, doprawić pieprzem.

rolada z makreli

Na stolnicy rozłożyć folię spożywczą, następnie ułożyć płaty łososia wędzonego tworząc długi prostokąt. Na środek nałożyć masę z makreli. Zawinąć roladkę pomagając sobie folią spożywczą. Na końcach zawinąć folię, tworząc duży cukierek z ryby 🙂

rybna rolada

Wstawić do lodówki, jeść na drugi dzień. Podawać z bułeczkami lub chlebkiem.

Śmietanę można zastąpić jogurtem greckim, ale prawdę mówiąc śmietana nadaje puszystości.

Pycha , polecam