Mój dzisiejszy obiadek, pyszny. Polecam

zrazy

Piersi kurze przekroić w poprzek tworząc dwa płaty mięsa. Każdy płat rozbić i doprawić solą, pieprzem, papryką, bazylią. Oczywiście z obydwu stron.

Na patelni rozgrzać łyżkę masła, wrzucić oczyszczone i posiekane drobno ząbki czosnku. Po chwili dodać szpinak i smażyć wszystko aż szpinak zmięknie i utworzy się tzw, papka. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na każdym płacie rozłożyć masę ze szpinaku. Ser pokroić w słupki o grubości 1 cmx 1cmx 1cm x 1cm. Ser położyć na płacie i dokładnie zawinąć. Zabezpieczyć wykałaczką, żeby roladki się nie odwinęły. Obsmażyć roladki na złoty kolor na patelni. Zdjąć obsmażone zraziki z patelni.

zrazy

Na patelnię na której smażyły się zraziki wrzucić pokrojone w cienkie plasterki marchewki. Smażyć chwilkę. Wlać wodę, dodać keczup, kostkę rosołową, majonez i zagotować. Wlać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Zrazy włożyć do żaroodpornego naczynia i zalać sosem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200C i piec 35-40 minut.

Po wyjęciu z piekarnika dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.

zrazy

Podawać z ugotowanym makaronem. Polecam pycha.