Mięso z pałek kurzych jest bardzo dobre, ja je bardzo lubię. Jest bardziej soczyste.
Z pałek zdjąć skórę i wyciąć kość. Rozbić, doprawić solą i pieprzem.
Przygotowanie farszu – na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek. Smażyć chwilkę, następnie dodać szpinak. Smażyć tak długo aż szpinak zmięknie i powstanie papka. Dodać serek, podgrzewać mieszając aż się roztopi. Dodać paprykę słodką i ostrą. Dokładnie wymieszać.
Na każdym płacie mięsa rozłożyć farsz i złożyć na pół. Spiąć wykałaczką na brzegu roladki. Pozostały szpinak zostawić na patelni, wlać śmietanę, dodać przekrojone na pół pomidorki. Dokładnie wszystko wymieszać. Sprawdzić smak i doprawić w razie potrzeby.
Obsmażyć mięso na złoty kolor z obydwu stron. Podsmażone mięso włożyć do żaroodpornego naczynia.
Sosem zalać mięso.
Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 30 minut.
Podawać z makaronem, ryżem lub kluseczkami.
Smacznego
MARTA
15 kwietnia, 2020 o 22:33
PRZE-PRZE-PRZEPYSZNE !! robię już któryś raz z kolei, całość ze sobą idealnie pasuje. Polecam każdemu
Maria Gorlik
16 kwietnia, 2020 o 07:06
Dziękuje ja za komentarz. Bardzo doceniam każdy komentarz, a taki to miód na moje serce 🙂 Pozdrawiam serdecznie