Polecam Wam taki rosołek, smak pyszny i do tego zdrowe mięsko. 

rosół

Do garnka wlać wodę i zagotować. Do gotującej się wody wrzucić mięso i gotować. Wytworzą się szumy na górze, wszystkie usunąć. Marchew obrać i pokroić w słupki, to samo zrobić z korzeniem pietruszki i selerem. Pora dokładnie umyć.

rosół

Warzywa wrzucić do garnka, dodać opaloną na palniku cebulkę, ziarenka ziela angielskiego, całą chili,  listki laurowe, związane gałązki natki pietruszki. ( zostawić pietruszkę do dodania na sam  koniec, samą natkę bez łodyżek) Zmniejszyć gaz do minimum. Doprawić do smaku solą i pieprzem.  Gotować do momentu aż mięso odchodzi od kościa. Zawsze warto gotować bez pośpiechu, rosół lubi długie wolne gotowanie. Jest wtedy dużo smaczniejszy.

Jeśli wody będzie za mało dolać ale tylko na początku. Potem ja już nigdy nie dolewam. 

Ugotować w osobnym garnku rosół cienki jajeczny. Odcedzić i następnie rozłożyć na talerzach. Polać makaron rosołem, dodać mięsko. Obsypać posiekaną natką pietruszki.

Idealny dla dzieciaczków i nie tylko.