Zwykle ryby z tego przepisu są najpierw smażone w cieście naleśnikowym , ale ja tego bardzo nie lubię. Ciasto potem jest takie rozmoczone, dla mnie taki sposób jest dużo lepszy.

Filety dorsza pokroić na drobne kawałki, oczyścić. Posolić i posypać pieprzem. Obtoczyć w mące.

dorsz w sosie pomidorowym

Na rozgrzanej patelni z olejem , usmażyć ryby z dwóch stron na złoty kolor.

ryba w pomidorach

Ułożyć ryby na dnie naczynia.

dorsz

Pokroić w kostkę cebulę i lekko zeszklić na patelni z małą ilością oleju. Pokroić w kostkę ogórki konserwowe i paprykę konserwową, położyć na usmażone ryby.

dorsz w sosie z papryką i ogórkami

Zalewa – wszystkie składniki zalewy zagotować i wylać na ryby. Zostawić do przestudzenia w chłodnym miejscu.

ryba w papryce

Smacznego