Tą sałatkę robię od wieków, byłam na imprezie urodzinowej i bardzo mi zasmakowała. Parę innych składników, smak trochę inny. Papryka powoduje że ta sałatka jest chrupiąca.

Piersi kurze pokroić na małe kawałki, przyprawić gyrosem, dodać pokrojony drobno czosnek. Smażyć na patelni z małą ilością oleju. Jak już piersi kurze są usmażone zdjąć z patelni i zostawić do ostudzenia.

Do miski na dno włożyć mięsko, potem warstwowo każde warzywa, pokrojone  w kostkę, oprócz kapusty którą szatkujemy 🙂

  • 1 warstwa  – piersi kurze
  • 2 warstwa – cebula czerwona
  • 3 warstwa – ketchupu
  • 4 warstwa -ogórki
  • 5 warstwa – kukurydza
  • 6 warstwa – majonez
  • 7 warstwa – papryka czerwona
  • 8 warstwa – kapusta posypana przyprawą gyros
  • Górę posypujemy szczypiorkiem i ziołami

gyros

Dziękuje Sylwia za pomysł na  inny sposób przyrządzania tej sałatki. Buziaki