Jest to pomysł na szybką kolację lub kanapkę do pracy, jeżeli jest ją oczywiście gdzie podgrzać.
Miękkie masło rozetrzeć i dodać zmiażdżony ząbek czosnku lub dwa 🙂
Ja zrobiłam to z ciemną bułką, ale bardzo dobra jest też z ciabattą ( biała włoska bułka), z taką właśnie bułką był ten przepis.
Bułki przeciąć na pół i posmarować masłem czosnkowym, na spodnią warstwę położyć plasterki pomidorów, na to plasterek szynki parmeńskiej lub innej. Mozzarellę pociąć w plasterki, położyć kilka na szynkę, posypać oregano doprawić solą i pieprzem, przykryć drugą częścią bułki.
Jedną zrobiłam z serem cheddar, ponieważ mój mąż bardzo lubi. Górę bułki obłożyć serem i plasterkami pomidorów, obsypać oregano.
Bułki umieścić na wyłożonej pergaminie blaszce lub naczyniu żaroodpornym, zapiekać bułki w temperaturze 250 C, aż ser się roztopi i bułki lekko przypieką.
Pyszne bułeczki polecam.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.