Mam ten przepis od mojej bratowej, był na imprezie wiele razy , jest pyszny, znika w błyskawicznym tempie.

schab z serem

Schab bez kości pokrój na 1  cm plastry, lekko rozbić, ale nie za mocno.  Doprawić solą i pieprzem, położyć na blaszkę, cebulkę pokroić w talarki, pieczarki w grubsze plasterki. Na każdy płat mięsa położyć cebulkę, pieczarki i pół łyżeczki majonezu, posypać pieprzem i solą. Przykryć każdy kawałek mięsa plasterkiem sera i posmarować u góry majonezem.

schab

Piec w nagrzanym piekarniku do 200C przez 20-30 minut.

Majonez spowoduje że mięso i ser nie będą suche, pycha. Bardzo dobre na zimno jak i na ciepło, bardzo polecam.

schab na ciepło

Jeżeli nie lubicie cebuli można ją ominąć i zrobić tylko z pieczarkami. Tak jak mój braciszek na widok cebuli się trzęsie 🙂

Dzięki Monika, mniam