Polecam Wam ten schabik.  Super na chleb, podać można również na zimno z różnymi sosami.

schab na chleb

Schab umyć i osuszyć, odciąć  tłuszcz i wyrzucić. W moździerzu zmiażdżyć wszystkie przyprawy i wymieszać z oliwą z oliwek. Natrzeć dokładnie mięso. Włożyć do miski, przykryć i wstawić do lodówki. Co najmniej na 12 godzin.

schab z chlebkiem

Taki schabik na przepysznym chlebku to niebo, mniam. Przepis na chlebek patrz chleb razowy pieczony w piekarniku

Majonez wymieszać z keczupem, posmarować schab ze wszystkich stron. Włożyć schab do żaroodpornego, zamknąć. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 1.30 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i zostawić w naczyniu, aż lekko przestygnie. Wyjąć z naczynia, zdjąć majonez i wypłukać.

wędlina ze schabu

Zawinąć schab w folię spożywczą i wstawić do lodówki do następnego dnia.

Teraz już jest gotowa do jedzenia. Smacznego