Mój dzisiejszy obiad dla moich wspaniałych gości. Cieszyłam się że im smakowało. To zawsze ryzyko jak próbuje coś nowego. Jestem ryzykantka 🙂 

schab

Płaty schabu rozbić, można pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Obsypać kurkumą. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kotlety na złoty kolor z dwóch stron. Nie smażyć długo tylko do zarumienienia. Dno naczynia lekko posmarować masłem i położyć podsmażone płaty mięsa. Pieczarki umyć i pokroić w grubsze plasterki. Rozłożyć na mięsie. Lekko obsypać solą.

Śmietanę rozmieszać razem z serkiem natką pietruszki kostką rosołową.  Polać  tym nim mięso i grzyby.

Piekarnik nagrzać do 220 C i piec 20-30 minut. Mięso musi być miękkie. Raz podczas pieczenie delikatnie zamieszać grzyby w powstałym sosie.

Podawać z ziemniakami. Na koniec dodatkowo posypać natką pietruszki.

Danie bardzo dobre polecam.