Miałam schab, nie bardzo miałam pomysłu co to zrobić. Powoli dodawałam różne składniki i powstał pyszny obiad. Jestem ryzykantka bo miałam gości na obiedzie, a nie byłam pewna co wyjdzie.

schab w sosie

Schab pokroić w cienkie słupki, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, chilli,ziołami prowansalskimi.

Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulkę. Cebulka musi tylko lekko zmięknąć. Dodać doprawione mięso i smażyć  aż mięso straci kolor surowizny. Dodać kurki i smażyć  chwilkę.

gulasz

Wlać wodę, tyle żeby mięso było pokryte w 3/4 wysokości.Dodać 1/3  pęczka koperku.  Gotować na małym ogniu około godziny. Mięso musi być miękkie.

Zagęścić sos mąką rozmieszaną w małej ilości wody. Wlać rozmieszaną mąkę do gotującego się sosu i zagotować.

Wlać śmietanę, dodać pozostały koperek, wymieszać.

Podawać z ziemniakami, ryżem, kaszą lub makaronem.

Smaczny obiadek, polecam.