Jest to od początku do końca pomysł mojej synowej. No może troszeczkę mojej ingerencji tam było. Człowiek całe życie się uczy i inspiruje pomysłami młodego pokolenia.

Schab

Schab lekko rozbić. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso z dwóch stron. Smażyć około 1,5 minuty z każdej strony. Następnie zdjąć schab z patelni i na tej samej patelni obsmażyć cebulkę na złoty kolor. Dodać miód, chili i słodką paprykę, wlać mleczko kokosowe i do smaku dodać sos sojowy. Wymieszać.

Schab doprawić solą i pieprzem i ponownie włożyć mięso na patelnię. Schab lekko przydusić żeby był w sosie. Zagotować i włożyć wszystko do żaroodpornego naczynia. Na górze rozłożyć szpinak. Piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 15 minut.

Podawać z ryżem makaronem lub ziemniakami.

Pycha , smacznego.