Pyszny sernik znikną w mgnieniu oka, bardzo prosty w wykonaniu, polecam bardzo bo jest wyśmienity.
Biszkopty rozłóż na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, boki formy wyłóż papierm również. Ja bardzo nie lubię jak ciasto naciągnie smak blachy.
Do garnka wrzucić masło, rozpuścić, dodać zmielony twaróg , cukier i olejek migdałowy oraz jajka. Podgrzewać cały czas mieszając, do momentu aż twaróg się rozpuści i nabierze gładkiej konsystencji.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w mleku i dodać do gorącej masy, podgrzewać tak długo aż będzie się prawie gotowało. Zdjąć z ognia i przestudzić. Letnią masę wylać na herbatniki i przykryć masę serową warstwą z herbatników.
Rozrobić galaretkę malinową lub truskawkową jak w opisie, odstawić żeby lekko zgęstniała i wylać na herbatniki. Wstawić do lodówki, żeby wszystko zgęstniało i ostygło.
Zachęcam do wypróbowania, każdemu wyjdzie to ciasto.
Anonim
18 maja, 2015 o 12:13
Prosze pania nie wiem co to jest ,,,,kartoflana,,,,chodzi o zupe kartoflana ?????????albo make ziemniaczana ????????????????
kuchcik8
18 maja, 2015 o 12:15
Ha ha my tak czasami śmiesznie mówimy, oczywiście że mączka ziemniaczana
marika
18 maja, 2015 o 12:19
jezeli daje pani przepis do internetu to prosze o poprawne sformulowanie .Dziekuje
kuchcik8
18 maja, 2015 o 12:29
Oczywiście proszę pani 😉 czasami jaieś „bubu ” się wkradnie. My tak mowimy na mąkę ziemniaczaną’ , być może tylko my na pomorzu tak śmiesznie mówimy
Anonim
27 października, 2016 o 22:46
A twaróg może być z wiaderku czy musi być w kościele?
kuchcik8
28 października, 2016 o 11:36
Musi być w kostkach, ponieważ w wiaderku ma inną konsystencję i nie wiem co by wyszło. Pozdrawiam