Pyszny sernik znikną w mgnieniu oka, bardzo prosty w wykonaniu, polecam bardzo bo jest wyśmienity.
Biszkopty rozłóż na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, boki formy wyłóż papierm również. Ja bardzo nie lubię jak ciasto naciągnie smak blachy.
Do garnka wrzucić masło, rozpuścić, dodać zmielony twaróg , cukier i olejek migdałowy oraz jajka. Podgrzewać cały czas mieszając, do momentu aż twaróg się rozpuści i nabierze gładkiej konsystencji.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w mleku i dodać do gorącej masy, podgrzewać tak długo aż będzie się prawie gotowało. Zdjąć z ognia i przestudzić. Letnią masę wylać na herbatniki i przykryć masę serową warstwą z herbatników.
Rozrobić galaretkę malinową lub truskawkową jak w opisie, odstawić żeby lekko zgęstniała i wylać na herbatniki. Wstawić do lodówki, żeby wszystko zgęstniało i ostygło.
Zachęcam do wypróbowania, każdemu wyjdzie to ciasto.
Anonim
Maj 18, 2015 o 12:13
Prosze pania nie wiem co to jest ,,,,kartoflana,,,,chodzi o zupe kartoflana ?????????albo make ziemniaczana ????????????????
kuchcik8
Maj 18, 2015 o 12:15
Ha ha my tak czasami śmiesznie mówimy, oczywiście że mączka ziemniaczana
marika
Maj 18, 2015 o 12:19
jezeli daje pani przepis do internetu to prosze o poprawne sformulowanie .Dziekuje
kuchcik8
Maj 18, 2015 o 12:29
Oczywiście proszę pani 😉 czasami jaieś „bubu ” się wkradnie. My tak mowimy na mąkę ziemniaczaną’ , być może tylko my na pomorzu tak śmiesznie mówimy
Anonim
Październik 27, 2016 o 22:46
A twaróg może być z wiaderku czy musi być w kościele?
kuchcik8
Październik 28, 2016 o 11:36
Musi być w kostkach, ponieważ w wiaderku ma inną konsystencję i nie wiem co by wyszło. Pozdrawiam