Wykonanie banalnie proste, szybkie w wykonaniu a co najważniejsze pyszny. Nawet osobom które uważają że nie umieją piec ten sernik na pewno się uda i może to będzie początek przygody z pieczeniem ?
Jogurty zmiksować na średnich obrotach, dodać po jednym żółtku, dodając w odstępach co jakiś czas. Następnie dodać proszek budyniowy i olej oraz proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
Ubić białka na sztywną pianę, powoli dodać cukier i cukier waniliowy. Dodać białka do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Prostokątną formę wysmarować masłem, rozłożyć herbatniki, posmarować dowolnym dżemem i wylać masę serową.
Piec w nagrzanym piekarniku do 170 przez 45-50 minut. Po upieczeniu zostawić sernik w blaszce do ostygnięcia, dopiero po tym czasie delikatnie wyjąć.
Do środka można dodać rodzynki lub skórkę pomarańczową, ale to już zależy od upodobań.
Można serniczek u góry polać rozpuszczoną czekoladą lub lukrem.
An etka
26 sierpnia, 2015 o 20:00
Proszę podać wymiary blaszki.
kuchcik8
26 sierpnia, 2015 o 21:10
Użyłam blaszki o wymiarach 40×25, jeśli użyjesz mniejszej będzie wyższy. Pozdrawiam
tom
10 października, 2015 o 20:38
Super dam robiłem rewelacja
kuchcik8
10 października, 2015 o 20:43
To supr
ymaksy53@wp.pl
10 października, 2015 o 20:39
san robiłem rewelacja
kuchcik8
10 października, 2015 o 21:19
Dzięki
Malwina
16 stycznia, 2016 o 12:05
Czesc, chce wlasnie wyprobowac przepis ale nie wiem jaka ilosc jogurtu jest potrzebna na przepis. Mozesz podac dokladna ilosv tego skladnika i czy ma byc gesty i tlusty czy tez lzejszy?
pozdrawiam
kuchcik8
16 stycznia, 2016 o 12:56
Normalny jogurt grecki i to duże opakowanie, kupiłam go w biedronce. Przepraszam za kłopot,
kuchcik8
16 stycznia, 2016 o 12:58
Teraz nie mogę tego sprawdzić bo jestem w pracy. Są dwa gatunki tego jogurtu duży i mały , wiec jak weżniesz ten duży będzie ok. Tam chyba było Około 480 g. Jeden oczywiście . Pozdrawiam
Malwina
17 stycznia, 2016 o 00:06
Nie ma problemu, i dziekuje za wyjasnienie.
Nie mieszkam w Polsce ale przepisy na ciasta biore tylko z polskich blogow, wiec czasami z produktami lub dawkami to troche ciezko. Ciasto wyszlo bardzo fajnie. Dziekuje!
kuchcik8
17 stycznia, 2016 o 00:08
Cieszę się, ja też nie mieszkam w Polsce. Obecnie mieszkam w Anglii. Pozdrawiam serdecznie
kuchcik8
16 stycznia, 2016 o 18:42
Sprawdziłam to są jogurty po 400 g. Pozdrawiam
Jola
26 października, 2017 o 20:57
Robilam dobry przepis
Maria Gorlik
26 października, 2017 o 21:04
Dziękuje, pozdrawiam
Joanna
17 września, 2020 o 18:59
Super przepis 👍😊
Maria Gorlik
18 września, 2020 o 13:54
Dziękuje i pozdrawiam
Anonim
17 stycznia, 2022 o 23:16
Zrobiłam i jest pyszny tylko nie wiem czemu wyrósł duży I opadł
Maria Gorlik
18 stycznia, 2022 o 13:06
Tak to czasami z sernikami jest. Dużo ludzi twierdzi że zostawić sernik w otwartym piekarniku do ostygnięcia. U mnie to nie zawsze działa. Pozdrawiam