Dostałam te super rybki od szwagra. Zrobiłam je w zalewie słodko kwaśnej. Są super, polecam bardzo.
Ryby oskrobać i wyczyścić, odciąć głowy. Dokładnie umyć, posilić rybki. Wszystkie ryby obtoczyć w mące.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybki aż się przesmażą i nabiorą złotego koloru. Usmażone ryby włożyć do żaroodpornego naczynia.
Moja mamuśka mimo że czyje się już bardzo źle, nadal chce pomóc.
Przygotowanie zalewy – do garnka wlać wodę, ocet, dodać miód, cukier, obraną i pokrojoną w piórka cebulę, ząbki czosnku bez obierania. Zagotować i wlać zalewę na ryby. Przykryć i zostawić do następnego dnia.
Najlepsze są po dwóch dniach, jak wszystko dokładnie się połączy.
Rybki są pyszne. Polecam
Dziękuje Grzesiu za rybki.
Anns
5 grudnia, 2020 o 00:39
Smakowicie wygląda chyba wykorzystam na Wigilię