Podczas przygotowywania zapisywałam wszystko co dodałam, mój aparat ciągle gotowy. Już się tak przyzwyczaiłam że gotowanie bez aparatu w pobliżu to porażka. 🙂

Bardzo pyszne spaghetti, ale bardzo ostre. Jeżeli nie lubicie tak ostre, dodajcie mniej sosu chilli, albo wcale.

Na rozgrzaną patelnię z małą ilością oleju wrzucić pokrojoną cebulę, chwilkę smażyć. Dodać mielone mięso, por pokrojony drobno, pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawić solą i pieprzem.  Smażyć aż mielone zbrązowieje.

Papryki wydrążyć i zmielić za pomocą blendera, dodać do mięsa. Dodać resztę składników a czosnek musi być zmiażdżony przez praskę .

ostre spaghetti

Dolać trochę wody, wymieszać. W razie potrzeby doprawić. Ser potrzeć na tarce o dużych oczkach.

 

Smażyć sos kilka minut. Makaron do spaghetti ugotować , wyłożyć na talerz, na to ser i  polać sosem.

spaghetti

Gotowe, super także  na drugi dzień. tylko odgrzać i gotowe. Smacznego