Szybkie i proste danie. Idealne z kluseczkami makaronem czy ryżem.
Schab pokroić w cienkie paski, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą i wędzoną. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić cebulę pokrojoną w piórka. Lekko obsmażyć cebulkę, tylko tyle żeby straciła kolor surowizny.
Dodać kawałki mięsa i wymieszać. Smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Obsypać mąką, dodać przecier pomidorowy i wlać szklankę wywaru lub wodę i rozdrobnioną kostkę rosołową. Gotować na słabym ogniu 20- 30 minut. Wlać śmietanę i zamieszać.
Podawać z makaronem, ryżem lub kluseczkami.
Małgosia
28 lutego, 2017 o 23:11
Robiłam, jadłam -pycha !polecam serdecznie !!!!!
Maria Gorlik
1 marca, 2017 o 11:55
Dziękuje, pozdrawiam