Mięso do tych szaszłyków trzeba przygotować dzień wcześniej. Muszą się marynować przez całą noc. Zapewniam że będziecie zadowoleni ze smaku. Szukałam długo takiej marynaty, coś innego. 

szaszłyki

Mięso pokroić na kawałki, wrzucić do miski. Wszystkie składniki marynaty wymieszać razem i wlać na mięso. Dokładnie wymieszać i przykryć. Wstawić do lodówki na całą noc. Na drugi dzień posmakować zalewę i doprawić solą. Specjalnie nie dodałam soli od razu, ponieważ sos sojowy jest słony i trudno określić ile soli dodać.

szaszłyki

Na drugi dzień przygotować warzywa. Oczyścić i pokroić w małe kawałki. Ananasa pokroić w kostki. Można użyć świeżego lub z puszki ananasa. Na drewniane patyki do szaszłyków ponakłuwać na przemian wszystkie składniki. Polać pozostałą marynatą.

Mocno rozgrzać grill i grillować. Czas grillowania zależy tego jakiego mięsa użyjecie.

Smacznego, polecam.