Bardzo dobre sznycle, zawsze fajnie zrobić coś innego na obiad. Polecam.

steki wołowe

Wykonanie -mięso mielone wrzucić do miski, dodać posiekaną cebulkę, majeranek, zioła prowansalskie, bułkę tartą,słodką i ostrą paprykę w proszku, śmietanę,białka. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Odstawić na 15 minut.

sznycle z wołowiny

Uformować cztery duże sznycle. W środku za pomocą małego kieliszka zrobić dołek.

Rozgrzać olej na patelni i smażyć sznycle, najpierw od strony bez wgłębienia. Smażyć około 5 minut. Najpierw chwilkę na dużym ogniu, następnie na małym. Odwrócić i smażyć z drugiej strony w ten sam sposób.

Zdjąć sznycle z patelni i położyć do żaroodpornego naczynia. Do każdego wgłębienia włożyć krążek sera.  Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika do 220 C na 10 minut.

Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego