Bardzo dobre sznycle, zawsze fajnie zrobić coś innego na obiad. Polecam.
Wykonanie -mięso mielone wrzucić do miski, dodać posiekaną cebulkę, majeranek, zioła prowansalskie, bułkę tartą,słodką i ostrą paprykę w proszku, śmietanę,białka. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Odstawić na 15 minut.
Uformować cztery duże sznycle. W środku za pomocą małego kieliszka zrobić dołek.
Rozgrzać olej na patelni i smażyć sznycle, najpierw od strony bez wgłębienia. Smażyć około 5 minut. Najpierw chwilkę na dużym ogniu, następnie na małym. Odwrócić i smażyć z drugiej strony w ten sam sposób.
Zdjąć sznycle z patelni i położyć do żaroodpornego naczynia. Do każdego wgłębienia włożyć krążek sera. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika do 220 C na 10 minut.
Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego
Weronika
12 maja, 2017 o 23:28
Witam, konkretnie jaki to ser?
Maria Gorlik
12 maja, 2017 o 23:34
Każdy który sie dobrze topi. Ja lubie salami lub cheddar. Ja miałam takie małe okrągłe serki. Jutro napiszę nazwę. Jestem poza domem. Pozdrawiam