Uwielbiam kapuśniaki, mogłabym jeść codziennie. Dzisiejszy kapuśniaczek jest z dodatkiem kminku. Warto dodać kminek  do potraw. Jest bardzo zdrowy

kapuśniak

Na dużą patelnię wlać odrobinę oleju i wrzucić pokrojony drobno boczek. Smażyć tak długo aż boczek lekko się przysmaży. Na patelnię wrzucić posiekaną drobno cebulkę i smażyć razem z boczkiem aż cebulka zmięknie.

Teraz dodać kapustę kiszoną, kminek, marchew i seler pokrojony w kostkę,por pokrojony drobno, listki laurowe, kminek, grzybki suszone. Smażyć aż kapusta zmieni kolor na ciemniejszy.

kwaśna zupa

Wlać wodę która została po wyjęciu kapusty ze słoika plus 1,5 litra wody. Doprawić świeżo mielonym pieprzem. Ostrożnie z solą, doprawić dopiero po chwili gotowania. Dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę.

Gotować 30 minut. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie do miękkości i odcedzić. Dodać do ugotowanej zupy i wymieszać.

Smacznego.