To danie wyszło super, nie jest zbyt ostre. Zaletą tego dania jest to że robi się w ekspresowym tempie. Kilkanaście minut i obiad gotowy, a do tego smaczny.

curry

Piersi kurze pokroić w paski o grubości 1 cm. Doprawić solą, pieprzem, ziołami,curry,  papryką słodką. Dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej kokosowy lub inny i obsmażyć na nim mięso. Jak już mięso straci kolor surowizny dodać posiekany drobno czosnek i chili. Smażyć jeszcze chwilkę.

curry

Wlać pomidory z puszki, mleczko kokosowe i kukurydzę razem z zalewą. Można dodać mleczko kokosowe niskokaloryczne. Wszystko razem gotować na średnim ogniu 10 minut. Dodać posiekaną natkę pietruszki lub kolendry. Wymieszać.

Gdyby było zbyt płynne to trochę dłużej pogotować, żeby nadmiar płynu wyparował.

Podawać z ryżem lub kaszą. Ja ugotowałam ciemny ryż, wersja zdrowsza 🙂

Polecam to danie, jest naprawdę  bardzo dobre. Smacznego.