Szynka ta jest bardzo dobra, delikatna. Uwielbiam bawić się w takie cudeńka, to są moje perełki. Zawsze bardzo się cieszę jak uda się uzyskać taki smak. I do tego wiem co jem bez żadnych konserwantów.
Szynkę przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką, zawinąć w folię aluminiową, wstawić do lodówki i zostawić na kilka godzin.
Do dużego garnka wlać 3 litry wody, posiekane ząbki czosnku, ziarenka pieprzu,ziarenka kolendry,owoce jałowca,ziele angielskie, mieszankę suszonych ziół, suszone grzyby,majonez,musztarda,cukier,chilli suszone,sól. Zagotować, jak już się będzie gotowało włożyć szynkę, zmniejszyć gaz i gotować 30 minut. Szynka musi być przykryta. Zdjąć z ognia i zostawić tak szynkę do następnego dnia.
Wyciągnąć szynkę i znowu zagotować wywar, jak już się będzie gotowało włożyć szynkę i gotować na małym ogniu 10 minut i znowu zostawić na drugi dzień w wywarze.
Ja nie musiałam gotować drugi raz, szynka była już gotowa miękka i aromatyczna. To zależy od gatunku mięsa. Po pierwszym gotowaniu odkroić odrobinę szynki i posmakować. Wtedy będzie wiadomo czy trzeba gotować jeszcze raz.
Polecam jest bardzo dobra, smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.