Taki obiad zachwyci naszych panów. Zawiera wszystko  –  mięsko i pyszny sos. Bardzo proste w wykonaniu, każdy sobie z tym poradzi. Co chcieć więcej. Smacznego. 

pieczeń

Mięso pokroić w plastry o grubości 1 cm. Doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą, bazylią. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na złoty kolor z obydwu stron. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i drobno posiekany czosnek. Smażyć mieszając aż cebulka straci  kolor surowizny.  Następnie dodać pastę pesto, przecier pomidorowy, listki laurowe, ziarenka zile angielskie, wlać wodę. Wody wlać tyle żeby mięso było prawie przykryte. Zamieszać, w razie potrzeby doprawić do smaku solą. Gotować na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Podczas gotowania czasami trzeba dodać wody. Gdyby sos był rzadki, rozmieszać łyżkę mąki z małą ilością wody. Wlać do gotującego się sosu, wymieszać i zagotować.

Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego