Pierwsze co trzeba zrobić to ciasto na tartę.
Ciasto na tartę – do miski wsypać mąkę dodać wszystkie składniki na tartę. Szybko zagnieść i wstawić do lodówki na godzinę, potem rozwałkować i ułożyć ciasto na formę do pieczenia tart, nie zapominamy o bokach. Przykryć papierem do pieczenia i wsypać fasolę , żeby ciasto nie mogło wyrosnąć. Wstawić do nagrzanego do 190 C piekarnika i piec 15 minut. Wyjąć z piekarnika , zdjąć fasolę , odstawić do przestygnięcia.
Nadzienie – do garnuszka wlać wino i wodę, doprowadź do wrzenia, wrzucamy krewetki, zamieszać i odcedzić. Krewetki muszą zmienić swój kolor na różowy. W misce ubić jajka dodać mleko, wymieszać. Dodać wszystkie składniki nadzienia, dobrze wymieszać.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, wylać wszystko na kruche ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25-30 minut.
Podawać z zielonymi sałatami. Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.