Zawsze mam w domu płyty bezowe, czasami robię je sama i chowam do szczelnego pudełka . Zdarza się też że kupuję gotowe, oczywiście z pewnego żródła, muszę być pewna że są jak domowe. U nas w rodzinie każdy ma takie płyty schowane, zawsze możemy ugościć niespodziewanego gościa.
Potrzebne są trzy płyty bezowe, ubić śmietanę na sztywno. Na pierwszą warstwę rozsmarować częścią kremówki na to owoce. Znowu następna płyta bezowa, znowu kremówka i owoce. Ostatnia warstwa z płyty bezowa , śmietana i owoce. Jeżeli torcik zamierzacie zjeść trochę później, można dodać śmietan fix.
Torcik musi być zjedzony tego samego dnia. To jest bardzo prosty, powiedziałabym zwyczajny, ale na każdej imprezie bez względu co by nie było na stole ten znika pierwszy.
gin
11 października, 2014 o 19:08
Wszyscy kochają bezy 🙂
kuchcik8
11 października, 2014 o 19:21
Oj tak 🙂 🙂