Szybkie danie idealne na imprezy lub na obiad. Smacznego
Brokuły umyć i podzielić na różyczki. Do dużego garnka wlać wodę, osolić i wrzucić brokuły. Gotować 3 minuty od zagotowania się wody, następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Zachować jedną szklankę wody od gotowania brokuł.
Do miseczki wlać śmietanę, dodać pokrojonego w kawałki łososia, posiekany koperek i gałkę muszkatołową . Wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Do wysokiego naczynia wrzucić brokuły, zostawić trochę całych na później. Wlać wodę od gotowania brokuł i zmiksować na gładką masę. Sprawdzić smak i doprawić solą i pieprzem.
Tortellini gotować w osolonej wodzie trochę krócej jak piesze na opakowaniu. Następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Wyłożyć tortellini na dnie żaroodpornego naczynia.
Wymieszać zmiksowane brokuły z masą śmietanową i wylać na tortellini. Na górze rozłożyć pozostałe brokuły. Można posypać serem, ale nie jest to konieczne.
Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 15 minut.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.