Bardzo dobre, delikatne placuszki twarogowe. Podawać je z dowolnymi owocami. Są pycha
Bardzo szybko się je robi, polecam. W wersji mniej kalorycznej można dodać miód.
Wykonanie – jeśli użyjecie normalnego twarogu to należy go dokładnie zmiksować. Dodać jajka, sól, kaszkę manną, cukier. Dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut, żeby ciasto odpoczęło.
Smażenie – mocno rozgrzać olej. Za pomocą dużej łyżki nakładać placuszki. Zmniejszyć temperaturę smażenia. Za pomocą płaskiej łyżki uformować placuszki i brzegi placuszków. Lekko podważyć i sprawdzić czy placuszki są wystarczająco przesmażone żeby je przewrócić. Potrzebne do tego są dwie płaskie łyżki. Zrobić to delikatnie żeby placuszki się nie rozleciały.
Placuszki są delikatne i pyszne. Podawać je z dowolnymi owocami i polane miodem.
Uwaga – nie trzeba dodawać proszku. Ja dodałam bo myślę że są bardziej puszyste.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.