Wątroba jest bardzo zdrowa, warto o niej pamiętać w naszym jadłospisie.
Wątrobę pokroić na mniejsze kawałki i obtoczyć w mące. Na patelnię wlać olej, jak będzie gorący dodać wątróbki i smażyć aż lekko się zarumienią z dwóch stron, doprawić solą i pieprzem. Wrzucić pokrojoną w plasterki cebule, smażyć aż cebulka lekko zmięknie. Wlać wodę, tyle żeby wątróbka była przykryta w 3/4 wysokości, dodać przecier pomidorowy, listek laurowy, ziele angielskie i vegetę.
Gotować na małym ogniu kilka minut, wątróbka nie potrzebuje długiego gotowania bo będzie twarda.
Można sos zagęścić mąką wymieszaną w małej ilości wody. następnie wlać do gotującego się sosu, cały czas mieszając, zagotować. Bardzo nam smakowało, więc się z Wami dzielę tym przepisem 🙂
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.