Pyszny obiad, idealny na niedzielny obiad. Rodzina będzie zachwycona.
Wlać olej na rozgrzaną patelnię, wrzucić obrane cebulki i smażyć mieszając, aż cebulki lekko nabiorą złotego koloru. Jeśli cebulki będą większe to przekroić je na pół. Pieczarki umyć pokroić w plasterki i dodać do cebulek. Smażyć chwilkę, doprawić solą.
Polędwiczkę wołową pokroić na cienkie paski, doprawić solą,musztardą, białym pieprzem, papryką słodką i ostrą, wymieszać. Wrzucić polędwiczkę na patelnię i smażyć, mieszając aż straci kolor surowizny. Dodać plasterki ogórków. Wlać wywar warzywny i uzupełnić wodą. Mięso powinno być zalane do 1/2 wysokości. Wymieszać i doprawić do smaku. Gotować na małym ogniu około 10 minut. Jeśli użyjecie innego mięsa wołowego trzeba gotować dłużej. Do momentu, aż mięso będzie miękkie. Oczywiście trzeba podlewać wodą w razie potrzeby.
Mąkę rozmieszać z odrobiną wody i wlać do gotującego się mięsa, wymieszać i zagotować. Można zrobić bez mąki, ale wtedy trzeba dodać mniej wody. Na koniec tylko dodać śmietanę i natkę pietruszki.
Śmietanę wlać do kubka i dodać kilka łyżek gorącego sosu, wymieszać i wlać do mięsa. Dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i gotowe.
Podawać z ziemniakami lub kaszą.
Polecam to było naprawdę pyszne.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.