Pierwszy raz kupiłam tą rybę. Ładne białe mięsko, bez ości. Dla mnie to wielki plus.
Przygotowanie ryby – jak macie rybę ze skórą to skórę usunąć. Skropić rybę cytryną, doprawić solą i czarnym pieprzem. Skropić rybę oliwą z oliwek i obsypać natką pietruszki.
Przygotowanie salsy – miąższ z awokado wydrążyć i pokroić w małą kostkę. Cebulę, pomidorki pokroić drobno. Natkę pietruszki posiekać. wlać sok z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać doprawić solą i pieprzem. Odstawić na kilka minut.
Rozgrzać girl– położyć rybę na gorący gril. Smażyć z każdej strony 2-3 minuty lub aż ryba będzie przesmażona. To zależy od grubości ryby. Grubsze kawałki trzeba smażyć dłużej.
Podawać rybkę na salsie z dodatkiem warzyw ugotowanych na parze.
Moja propozycja na dietetyczny obiad.
Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.