Taką zapiekankę pamiętam jak byłam mała, pieczarki to był rarytas. Tylko czasami można było sobie na nie pozwolić. Bardzo to dziwne dzisiaj, ale tak było.
Bułki bagietki przekroić na pół, posmarować lekko masłem.
Na rozgrzanej patelni smażyć pokrojoną drobno cebulę, jak się lekko zarumieni dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smaż tak długo aż woda z pieczarek się wygotuje. Doprawić do smaku solą, pieprzem, dodaj mix ziół suszonych, oregano. Dobrze wymieszać.
Na bułkach rozłożyć pieczarki, posypać potartym serem .
Nagrzać piekarnik do 180C i zapiekaj 2-3 minuty. Zapiekanka powinna być chrupiąca a ser roztopiony.
Smacznego
Monika
26 sierpnia, 2018 o 17:28
Wypróbuję Twój przepis :), bo nie dodawałam do pieczarek cebuli i ziół 🙂
Maria Gorlik
26 sierpnia, 2018 o 21:52
Polecam, daj znać jak smakowało, Pozdrawiam