Ten sposób na przygotowanie tych żeberek jest tradycyjny bez udziwnień. Bardzo smaczne, polecam.

żeberka

Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać małą ilość oleju i obsmażyć żeberka na złoty kolor z dwóch stron. Jak już żeberka są przysmażone wrzucić na patelnię pieczarki i cebulkę. Smażyć aż cebulka i grzyby zmiękną. Całość obsypać majerankiem. Dodać musztardę przecier pomidorowy, grzybki suszone, listki laurowe. Wlać wodę i zagotować, wymieszać. Doprawić do smaku solą. Wody dodać tyle żeby mięso do 3/4 wysokości było przykryte. Gotować na bardzo wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Podczas gotowania czasami trzeba podlać odrobiną wody.

Ja gotowałam w elektrycznym garnku do wolnego gotowanie. Używając takiego garnka nie trzeba dolewać wody.

Mięsko wyszło pyszne a sosik wyśmienity.

Smacznego.